Mια πρόταση τηλε-παρακολούθησης

χετε webcam σε ένα PC; Έχετε και τρόπο να το μετατρέψετε σε… λύση παρακολούθησης του χώρου σας, δηλαδή, να συνδέεστε σε αυτό, μέσω Internet, από έναν άλλο υπολογιστή, για να μπορείτε να επιβλέψετε την κατάσταση όσων «βλέπει» η κάμερα. Μόνο που, αντί να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα προγράμματα του είδους, μπορείτε να καταφύγετε στο vitamin d. Διαθέτει πολλές επαναστατικές λειτουργίες, είναι εύκολο στη χρήση και έχει μηδενικό κόστος!

Το βασικό σημείο που ξεχωρίζει το vitamin d αφορά στον τρόπο «ανάγνωσης» των βίντεο. Άλλες προτάσεις «καταγράφουν τα πάντα» και περιμένουν από το χρήστη να επιθεωρήσει το βίντεο και «να βγάλει άκρη από το τι απεικονίζεται». Άλλες, λειτουργούν πιο, ας πούμε, «έξυπνα», λειτουργώντας με «αναγνώριση κίνησης»: οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας καταγράφουν βίντεο από ένα ακίνητο σημείο του χώρου. Όπως είναι λογικό, ο ενδιαφερόμενος δεν θέλει να… δει το χώρο του και μέσω βίντεο, αλλά αν κάτι συμβαίνει σε αυτό το χώρο. Για αυτό και αρκετές προτάσεις αναγνωρίζουν πότε εμφανίζεται κάποια κίνηση σε αυτό το χώρο και είτε «μαρκάρουν» τα τμήματα βίντεο όπου έχει εμφανιστεί κίνηση, είτε ξεκινούν να καταγράφουν βίντεο μόνο όταν αντιληφθούν κίνηση. Κάπως σαν τους σύγχρονους συναγερμούς με τους αντίστοιχους αισθητήρες τους. Το vitamin d, όμως, προχωρά ένα βήμα παραπέρα.

Αντίθετα με τις προαναφερθείσες, σχετικά συνηθισμένες λύσεις, το vitamin d επιτρέπει και τον ορισμό κανόνων κίνησης, που όπως χαρακτηριστικά προβάλλουν οι δημιουργοί του, μοιάζουν με τον τρόπο που λειτουργεί και αντιλαμβάνεται καταστάσεις το ανθρώπινο μυαλό. Στην πράξη, μπορεί κανείς να «πει» στο vitamin d, πως θέλει να καταγράφεται βίντεο μόνο όταν μπαίνει ή βγαίνει κανείς από ένα χώρο. Αν σε ένα δωμάτιο υπάρχουν δύο πόρτες, μπορεί να οριστεί πως δεν έχει σημασία η κίνηση στη μια από αυτές, μα μονάχα στην άλλη. Ή και πως πρέπει να καταγράφεται κάθε κίνηση που συμπεριλαμβάνει την είσοδο ενός «ανθρώπινου» αντικειμένου από τη μια πόρτα και την έξοδο του από την άλλη!

Επιπλέον, και για αυτό χρησιμοποιήσαμε εισαγωγικά στο «ανθρώπινου», από ό,τι φαίνεται, το vitamin d έχει ένα… έμφυτο ταλέντο στο να καταλαβαίνει τις ανθρώπινες μορφές στα βίντεο – ό,τι πρέπει, δηλαδή, αν κανείς θέλει να αφήνει τα παράθυρα ανοιχτά και έχει κουρτίνες, ή μαζί με το σύστημα παρακολούθησης έχει και έναν… τετράποδο φύλακα: άλλες προτάσεις, ακόμη και με δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης, θα έγραφαν βίντεο όποτε αναγνώριζαν πως υπήρχε οποιαδήποτε κίνηση στο χώρο: κουρτίνες από τον αέρα ενός παραθύρου, ένας σκύλος, ένα… εκκρεμές! Όχι και το vitamin d, στο οποίο οι κανόνες κίνησης μπορούν να συμπεριλαμβάνουν αντικείμενα, ανθρώπινες μορφές, «συγκεκριμένες κινήσεις» κ.λπ.

Αντί να τα πολυλογούμε, όμως… Δεν το δοκιμάζετε; Βλέπετε, δεν κοστίζει τίποτα – και αυτό είναι το καλύτερο! Απλά επισκεφθείτε το site του, κατεβάστε το και δοκιμάστε το με τη δική σας webcam.

Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου