Καθαρίστε το Facebook

Έ χετε κουραστεί να μπαίνετε στη σελίδα σας στο Facebook, μιας υπηρεσίας που έχει ως βασικό στόχο την επικοινωνία με φίλους, γνωστούς, «επαφές» γενικώς, και αντί για αυτό να βλέπετε ένα… χάος μηνυμάτων του στυλ «Ο Μπάμπης νίκησε τη μαϊμού στο Χ παιχνίδι» και «Η Νίκη είναι πιο έξυπνη από ένα δεκάχρονο»; Ναι, ναι, μιλάω για τα ενοχλητικά μηνύματα από τις «εφαρμογές» του Facebook, που μόνο πραγματικές εφαρμογές δεν είναι στη δραματική πλειοψηφία τους.


Και το πιο ενοχλητικό είναι πως, θεωρητικά, δεν μπορεί κανείς να τις αποφύγει, αφού ακόμη και αν δεν τις έχει εγκαταστήσει ο ίδιος, θα τις εγκαταστήσουν κάποιοι γνωστοί του – και αυτές θα… φροντίσουν να τον ενημερώνουν για ότι κάνουν εκείνοι. Α, τι ωραία! Να, όμως, που πρακτικά μπορεί να τις αποφύγει κανείς! Πώς; Με ένα script για το Greasemonkey του Firefox, που αναλαμβάνει να «καθαρίσει» το Facebook από όλα τα… «περιττά».

Ας δούμε όμως στην πράξη πώς μπορεί να το αξιοποιήσει κανείς. Εννοείται πως αφού το Greasemonkey είναι ένα extension για τον Firefox, θεωρούμε πως τρέχετε αυτόν τον browser.

* Πηγαίνετε εδώ μέσα από τον Firefox και εγκαταστήστε το Greasemonkey με ένα κλικ στο μεγάλο πράσινο πλήκτρο «Add to Firefox«(αν δεν το έχετε ήδη).
* Κάντε επανεκκίνηση τον browser για να ενεργοποιηθεί το extension (αν δεν το είχατε ήδη).
* Επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα και επιλέξτε το πράσινο πλήκτρο «Install«.
* Επισκεφθείτε το Facebook. Έτοιμοι! Βλέπετε καμία διαφορά;

Αν δεν βλέπετε διαφορά, μάλλον… δεν έχετε προσέξει καλά: κάντε δεξί κλικ στη «μαϊμουδίτσα» που εμφανίζεται πια κάτω δεξιά στον Firefox (ας πούμε «στο tray» του) και απενεργοποιήστε το Facebook Purity. Κάντε τώρα, πάλι, ένα refresh τη σελίδα του Facebook και… θαυμάστε το χάος updates από κάθε είδους ενοχλητική εφαρμογή! Καλύτερα δεν ήταν πριν; Για να το ξαναενεργοποιήσετε, κάντε την ίδια κίνηση: δεξί κλικ στη «μαϊμουδίτσα», ενεργοποίηση του Facebook Purity και, άλλη μια φορά, refresh το Facebook.

Σημειώνεται πως από εδώ και έπειτα, όποτε το επισκέπτεστε μέσω του Firefox, με ενεργά το Greasemonkey και το Facebook Purity, θα εμφανίζεται αυτόματα «καθαρισμένο» δίχως να χρειάζεται να κάνετε εσείς κάτι. Μόνο όποτε απενεργοποιείτε το script όπως είδαμε θα το βλέπετε σε όλο το… χαώδες μεγαλείο του, με όλα τα ενοχλητικά updates.

Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου